Tardona

Každý z lidí je především sám svého štěstí strůjcem. A teprve ve chvíli, kdy se to nedá zvládnout, by měl usilovat o cizí pomoc, dejme tomu o půjčku.

Bez palmového tuku


Ve svém životě rozhodně chcete jen potraviny, které vám přispívají k lepšímu zdraví a kondici. Ne vždy se vám však může úspěšně dařit jít si za tímto cílem stůj co stůj. Pokud chcete ve vašem životě změnu a dávat vašemu tělu více prospěšného než škodlivého, zaměřte svou pozornost na potraviny, které obsahují palmový tuk. Za všech okolností, byste se jich měli zbavit a do budoucna se jim vyhýbat.
palma olejná

Palmový tuk a olej – ve všem, na co jen sáhneš

Říká se, že je dnes množství (ať už minimální nebo ve větším poměru) palmového tuku ve všech potravinách a dokonce nejen v nich. Je to především díky jeho cenové dostupnosti, která nabízí levnější variantu tuku, a tak ho výrobci s oblibou přidávají všude kam se vleze. Kde jeho množství můžete nejčastěji zaznamenat?
1.     Sladkosti a slané pochutiny
2.     Pečivo
3.     Polotovary
4.     Margaríny
5.     Mýdla, zubné pasty
6.     Kosmetika (ať už je to rtěnka nebo šampón)
Díky vysokému podílu nasycených mastných kyselin lékaři tento tuk nebo olej nazývají zabijákem. A to opravdu tichým. Tyto kyseliny totiž ucpávají cévy, což není vůbec dobré pro naše tepny. Dokonce může jejich vysoký podíl vést i k infarktu.
pár sušenek

Ze světa přírody

Z pohledu životního prostředí se začíná spojovat jeho negativní dopad na přírodu. Příroda totiž podléhá velké devastaci kvůli pěstování palmy olejné, a to se považuje za katastrofu z pohledu ekologického zemědělství.
vanička másla

Moderní technika a její ochrana

Před nepříznivým množstvím nebo všeobecně před výskytem palmového tuku vás může ochránit dnešní aplikace ve vašem telefonu. Stačí díky ní načíst přes váš fotoaparát čárový kód a okamžitě se dozvíte, jestli daný výrobek tento nebezpečný a nezdravý tuk obsahuje. I tak se dnes lidi brání jeho konzumaci, díky moderní technice a její možnostem. Tato aplikace vám zjistí nejen palmový olej, ale navrhne i lepší variantu vámi vybraného výrobku bez obsahu tohoto oleje. A to vše rovnou v supermarketu, aby byl váš nákup co nejkvalitnější.

Nezařazené